
Rýchly obed s cuketou sa hodí vždy. A teraz v lete, keď je cukiet dostatok, hádam ešte viac. V kuchyni mám rada jednoduchosť a kvalitné suroviny, pretože si myslím, že aj z pár ingrediencií sa dá vyčariť dobrota. Takže ak si predstavíte len také jednoduché špagety, pridáte k nim čerstvo odtrhnutú cuketu, pár sušených paradajok, cesnak, syr a bazalku, obed ako lusk je na svete… Presne takéto jednoduché a rýchle cestoviny som dnes vyčarila na obed. Skoro sa mi ani dupľa neušla..

Potrebujeme:
cestoviny podľa chuti
1 cuketu
hrsť sušených paradajok v oleji
3 – 4 strúčiky cesnaku
olivový olej
parmezán
bazalka
Cestoviny uvaríme v osolenej vode „al dente“. Pri varení cestovín sa vždy riadim časom, ktorý je uvedený na obale, pretože každé cestoviny sa varia inak dlho a nie je nič horšie, ako rozvarené cestoviny. Kým sa špagety varia, pripravíme si omáčku – na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájanú cuketu, potom pridáme nakrájané sušené paradajky a cesnak. Restujeme spolu do zlatista, potom do zmesi vmiešame uvarené cestoviny, orestujeme, posypeme bazalkou, syrom, pokvapkáme olivovým olejom a podávame.
Pridaj komentár