Konečne mám vo svojom kuchárskom zošite nový korpus na cheesecake. A vlastne celý nový cheesecake. Zvykla som si na svoj stereotyp s ovsenými vločkami do základu, ktorý je síce výborný, ale chcelo to zmenu (nájdete ho na mojom fb MOJE JEDLO). A tak som najskôr upiekla maslové keksíky a keď sa mi podarilo ich uchrániť pred okamžitým zjedením, zbuchla som tento rýchly cake. Ozdobený čerstvým ovocím vyzerá celkom k svetu a chuťovo tiež veľmi nezaostáva za výzorom 🙂
Potrebujeme:
160 g drobného ovocia
cca 5 lyžíc vody (záleží od šťavnatosti ovocia)
1 lyžica agaru
500 g krémového tvarohu
250 g mascarpone
5 lyžíc medu (podľa chuti aj viac)
½ lyžičky vanilky
110 g bezlepkových maslových sušienok (recept tu )alebo iných
90 g mandlí
60 g masla
Na ozdobenie:
ovocie, lístky medovky, čokoláda…
Tortová forma s priemerom 26 cm
Najskôr pripravíme ovocie – do kastrólika nasypeme drobné ovocie (maliny, ríbezle, černice, čučoriedky…), popučíme vidličkou alebo „pučičom“ na zemiaky a podľa potreby prilejeme vodu. Vody nedávame veľa, aby nebol cheesecake riedky a nepustil veľa šťavy v procese tuhnutia, záleží od šťavnatosti ovocia, ja som dala 5 lyžíc. Keď ovocie dosiahne bod varu, pridáme veľkú lyžicu agaru a dobre rozmiešame. Odstavíme a necháme vychladnúť, no občas premiešame, aby agar nestuhol.
Pripravíme si krémovú hmotu – tvaroh vymiešame s mascarpone, medom a vanilkou do krému. Keď je ovocie vychladnuté, pomaly ho primiešame k tvarohovej zmesi.
Sušienky rozmixujeme, pridáme pomleté mandle a rozpustené maslo, dobre všetky zložky premiešame a natlačíme na dno tortovej formy. Potom navrstvíme tvarohovú zmes, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie do druhého dňa. Pred podávaním ozdobíme ovocím, či čokoládou – podľa chuti.
One Response
CHEESECAKE S DROBNÝM OVOCÍM A MEDOM (bez lepku) - Najlepšie blogy
[…] CHEESECAKE S DROBNÝM OVOCÍM A MEDOM (bez lepku) zobrazený najskôr Moje […]