Raňajky lepšie ako od Tiffanyho 🙂 Domáca, voňavá, sladká a krehká granola chrumkajúca pod zubami v kombinácii s čerstvým jogurtom a ovocím… Navyše zdravá, bez éčok, farbív, zbytočného cukru a kadečoho iného. Dali by ste si? Vyrobte si – je to jednoduché!
Potrebujeme:
200 g jahôd
1 banán
160 g vločiek (podľa vašej chuti a možností)
40 g kokosu
2 lyžice orechového masla (ja som použila Kešu maslo)
2 lyžice rozpusteného kokosového oleja
½ lyžičky bourbon vanilky v prášku
cca 2 lyžice tekutého sladidla (med, agáve, javorový sirup…)
Jahody spolu s banánom rozmixujeme (môžeme nechať sem-tam aj väčšie kúsky, v rúre sa usušia), pridáme ostatné zložky, teda vločky (môžeme aj viacero druhov), kokos, rozpustený kokosový olej, vanilku, orechové maslo i sladidlo (množstvo podľa svojej chuti) a dobre zamiešame.
Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a celú zmes naň prenesieme. Ideálne je neroztierať túto zmes, ale len voľne rozložiť na plechu. Plech vložíme do rúry, ktorú sme vyhriali na 150 stupňov a znížime teplotu na 110-120 stupňov. Granolu pečieme, resp. sušíme v rúre asi 2 hodinky, ale každých 15-20 minút vareškou kôpky poprevraciame, aby sa vysušila zo všetkých strán. Len tak bude krásne chrumkavá.
Čas pečenia je len orientačný, treba sa riadiť tým, čo máte na plechu, ak je zmes ešte vlhká, počkajte, kým sa šťava odparí. Granolu necháme vychladnúť a potom môžeme do nej primiešať oriešky aj sušené ovocie podľa chuti. Sušené ovocie pridávame až po upečení, pretože by počas pečenia mohlo zhorieť. Skladujeme v suchej nádobe maximálne týždeň. Podávame s čerstvým jogurtom, ktorý môžeme osladiť aj domácim jahodovým džemom, posypeme strúhanou horkou čokoládou a s ovocím. Dobrú chuť a skvelé ráno!
2 Responses
Čo jesť od pondelka do stredy - Moje Jedlo
[…] Recept tu […]
Čo jesť od pondelka do stredy - Najlepšie blogy
[…] Recept tu […]