DOMÁCE MUSLI – JAHODOVÁ GRANOLA

- 2

Raňajky lepšie ako od Tiffanyho 🙂 Domáca, voňavá, sladká a krehká granola chrumkajúca pod zubami v kombinácii s čerstvým jogurtom a ovocím… Navyše zdravá, bez éčok, farbív, zbytočného cukru a kadečoho iného. Dali by ste si? Vyrobte si – je to jednoduché!IMGP3297

Potrebujeme:

200 g jahôd

1 banán

160 g vločiek (podľa vašej chuti a možností)

40 g kokosu

2 lyžice orechového masla (ja som použila Kešu maslo)

2 lyžice rozpusteného kokosového oleja

½ lyžičky bourbon vanilky v prášku

cca 2 lyžice tekutého sladidla (med, agáve, javorový sirup…)IMGP3291

Jahody spolu s banánom rozmixujeme (môžeme nechať sem-tam aj väčšie kúsky, v rúre sa usušia), pridáme ostatné zložky, teda vločky (môžeme aj viacero druhov), kokos, rozpustený kokosový olej, vanilku, orechové maslo i sladidlo (množstvo podľa svojej chuti) a dobre zamiešame.
IMGP3290

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a celú zmes naň prenesieme. Ideálne je neroztierať túto zmes, ale len voľne rozložiť na plechu. Plech vložíme do rúry, ktorú sme vyhriali na 150 stupňov a znížime teplotu na 110-120 stupňov. Granolu pečieme, resp. sušíme v rúre asi 2 hodinky, ale každých 15-20 minút vareškou kôpky poprevraciame, aby sa vysušila zo všetkých strán. Len tak bude krásne chrumkavá.IMGP3288

Čas pečenia je len orientačný, treba sa riadiť tým, čo máte na plechu, ak je zmes ešte vlhká, počkajte, kým sa šťava odparí. Granolu necháme vychladnúť a potom môžeme do nej primiešať oriešky aj sušené ovocie podľa chuti. Sušené ovocie pridávame až po upečení, pretože by počas pečenia mohlo zhorieť. Skladujeme v suchej nádobe maximálne týždeň. Podávame s čerstvým jogurtom, ktorý môžeme osladiť aj domácim jahodovým džemom, posypeme strúhanou horkou čokoládou a s ovocím. Dobrú chuť a skvelé ráno!
IMGP3286

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

2 Responses

  1. […] Recept tu […]

     
  2. […] Recept tu […]

     

Pridaj komentár