FAREBNÝ ŠALÁT S KURACÍM MÄSOM A BAZALKOVÝM PESTOM

Keď tak prechádzam internet, mám pocit, že šalátová sezóna nezačína v lete, ale práve teraz – po Vianociach 😀 U mňa doma to teda vyzerá rovnako a zemiakový šalát som vymenila za takýto krásny farebný zeleninový. Bez smotany a bez majonézy, samozrejme. Pridala som doň samé dobré veci presne podľa mojej chuti, i vy si môžete šalát prispôsobiť svojim chutiam. Je fajn ako ľahký obed, či večera. Keď pôjdete dnes z práce, zastavte sa na nákup a urobte si ho i vy. A môžete si ho vziať aj so sebou do práce, aby sa vám ľahšie plnili novoročné predsavzatia 🙂 Hlavne teda tie, ktoré súvisia s varením, zdravou stravou, prijímaním viac zeleniny, cvičením a tak… Veď viete 🙂

Potrebujeme:

½ pekinskej kapusty

5 – 6 ks paradajok

½ veľkej žltej papriky

½ veľkej červenej papriky

červenú cibuľu

hrsť čiernych olív

Na zálievku potrebujeme:

2 lyžice bazalkového pesta

5 lyžíc olivového oleja

1 lyžica balzamikového octu

½ lyžice medu

2 štipky soli

Na mäsko v marináde potrebujeme:

1 lyžička bazalkového pesta

5 lyžíc olivového oleja

1 lyžička údenej papriky

štipku soli

1 lyžička horčice

kuracie prsia (2 ks)

Najskôr si pripravíme marinádu na mäso, čím dlhšie je mäso v marináde, tým lepšiu chuť má. Do väčšej misky dáme horčicu, pesto, údenú papriku, soľ, olivový olej a dobre rozmiešame. Do tejto zmesi potom vložíme na kocky (alebo pásiky) nakrájané mäso. Dobre premiešame, najlepšie rukami, aby sa marináda dostala všade a necháme na chladnom mieste odležať, ideálne cez noc, ale záleží aj od vášho času. Potom mäso prudko osmažíme aj s marinádou na panvici.

Šalát si pripravíme jednoducho: čínsku kapustu nakrájame na tenučké pásiky a nasypeme do misy. Ku kapuste potom pridávame ostatné suroviny, teda paradaky na kocky, papriku a cibuľu na tenké a jemné pásiky, olivy na kolieska.

Pripravíme si marinádu: do misky dáme bazalkové pesto, olivový olej, balzamikový ocot, soľ a med. Dobre rozmiešame, zálievku pridáme ku šalátu a dobre premiešame. Naservírujeme na tanier, pridáme opečené mäso a vychutnávame 🙂

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár