FÚKANÉ ORECHOVÉ ROŽKY

Fúkané orechové rožkyU nás v rodine nikdy nesmeli chýbať tieto fúkané orechové rožky. Vždy ma fascinovalo, ako je možné, že sa vo vnútri spraví dutinka. Tento rok som prišla na to, ako to urobiť – neotvárať rúru počas pečenia! Prvú dávku som nevydržala a otvorila, jasné, že dovtedy krásne nafúknuté rožky splasli. Nič to, ja sa tiež stále učím a najviac na vlastných chybách a tak druhá várka už bola vydarená. Vyskúšajte tiež. A nezabudnite – neotvárať!!

 

Potrebujeme:

120 g hladkej špaldovej múky

140 g masla

80 g práškového cukru

130 g mletých orechov

½ lyžičky prášku do pečiva (s vínnym kameňom)

čokoláda a oriešky na ozdobu

Fúkané orechové rožky

Zo všetkých surovín vypracujeme guľôčku cesta a dáme ju na chvíľu do chladničky, aby maslo trošku stuhlo. Potom si z cesta po troške uždibkávame a plníme formičky rožkov. Formičky som predtým nevymastila, pretože už boli zopárkrát použité, ak máte nové formičky, pre istotu ich vymastite. Naplnené rožky neukladajte na plechu veľmi tesne k sebe, pretože by sa mohli pospájať. Pečieme na 170 stupňoch asi 7-10 minút, rožky sledujte cez okienko a keď sa začnú vydúvať, nechajte ich ešte chvíľu (2 – 3 minútky) piecť, aby sa ten tvar zastabilizoval a nesplasli. Potom rožky vyberte a nechajte mierne vychladnúť. Formičkou pobúchajte o podložku a počkajte, kým sa koláčik uvoľní. Nechajte ich bez formiečiek vychladnúť, potom rožky namáčajte v čokoláde a posypte napr. pistáciami alebo orechmi.

Fúkané orechové rožky

 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár