V takomto krásnom počasí by bol hriech negrilovať 🙂
Potrebujeme:
1 kg odležaného hovädzieho mäsa (alebo bravčovú krkovičku)
2 cibule
soľ, korenie
zemiaky
slaninka
Mäso si (najlepšie deň vopred) umyjeme a nakrájame na plátky, posolíme, okoreníme. 1 cibuľu očistíme a nakrájame ju na kolieska, poprekladáme ju na striedačku s mäsom a necháme pár hodín odpočívať v chladničke (ideálne cez noc). Na druhý deň poriadne rozpálime gril a aby sme zachovali šťavu, mali by sme použiť vhodnú nádobu, v ktorej by sa mäso dalo opiecť priamo na grile.
Zemiaky v balíčku urobíme jednoducho tak, že očistíme zemiaky, nakrájame ich na kolieska, posolíme, okoreníme, posypeme cibuľou a slaninkou, zabalíme do alobalu (najlepšie 2x) a dáme na gril.
Pridaj komentár