GRILOVANÉ MÄSO SO ZEMIAKMI V BALÍČKU

V takomto krásnom počasí by bol hriech negrilovať 🙂
IMGP2830 (1)

 

Potrebujeme:

1 kg odležaného hovädzieho mäsa (alebo bravčovú krkovičku)

2 cibule

soľ, korenie

zemiaky

slaninka

 

Mäso si (najlepšie deň vopred) umyjeme a nakrájame na plátky, posolíme, okoreníme. 1 cibuľu očistíme a nakrájame ju na kolieska, poprekladáme ju na striedačku s mäsom a necháme pár hodín odpočívať v chladničke (ideálne cez noc). Na druhý deň poriadne rozpálime gril a aby sme zachovali šťavu, mali by sme použiť vhodnú nádobu, v ktorej by sa mäso dalo opiecť priamo na grile.

 

IMGP2831 (1)

 

Zemiaky v balíčku urobíme jednoducho tak, že očistíme zemiaky, nakrájame ich na kolieska, posolíme, okoreníme, posypeme cibuľou a slaninkou, zabalíme do alobalu (najlepšie 2x) a dáme na gril.IMGP2840 (1)

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár