IHNEĎ MÄKKÉ MEDOVNÍČKY

Ihneď mäkké medovníčkyKaždý rok skúšam nejaký nový recept na náš vianočný stôl. Tento rok som pátrala po overenom a jednoduchom recepte na medovníčky, ktoré sú ihneď mäkké. Tu na blogu nájdete recept na medovníčky s kokosovým cukrom, ktoré su tiež hneď mäkké, no chcelo to zmenu. A tak som našla tento recept hneď na viacerých stránkach. Troška som si ho upravila podľa seba a musím povedať, že sú fakt dobré, cesto je úžasné, chutné (zjedlo sa skoro ešte pred vaľkaním)… Ale nakoniec sme to aj s mojimi pomocníkmi dali. Jeden z nich mi potom pomohol aj pri fotení, ako vidíte. Trošku zmena oproti mojim zvyčajným fotkám, ale myslím, že môže byť. On si fotenie užil, pretože za každý vydarený záber si mohol na záver dať jeden medovníček 🙂 Tie nevydarené s najrôznejšími xichtíkmi, ktoré strúhal počas fotenia vám radšej ukazovať nebudem 😀

 

Potrebujeme:

600 g hladkej špaldovej múky

70 g práškového cukru

2 lyžičky perníkového korenia

1 lyžičku prášku do pečiva (s vínnym kameňom)

1 lyžičku kakaa

3 celé vajcia

250 g medu

150 g masla

mandle

Postup je veľmi jednoduchý: zmiešajte múku, cukor, perníkové korenie, prášok do pečiva a kakao a do tejto zmesi potom pridajtee celé vajcia, med a zmäknuté maslo. Vypracujte bochník cesta a dajte ho do mikroténového vrecka do chladničky na 24h. Na druhý deň ho vyberte a nechajte na stole troška postáť, aby zmäklo. Na pomúčenej doske vyvaľkajte na asi 0,6 cm hrubý plát a vykrajujte medovníčky. Ja som s deťmi urobila medvedíkov s mandličkou, ale pokojne vykrajujte medovníčky podľa seba. Preložte ich na plech na pečenie a nechajte ešte postáť 10 – 15 minút. Potom pečte na 180 stupňoch podľa potreby, ale nie veľmi dlho, aby nestvrdli. Treba dať pozor aj pri vaľkaní, nerobte priveľmi tenké medovníčky, aj vtedy môžu stvrdnúť. Medovníčky sú výborné a mäkkučké. Verím, že sa vám podaria 🙂

 

Ihneď mäkké medovníčky

Ihneď mäkké medovníčky

 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár