JAHODOVO – REBARBOROVÝ BEZLEPKOVÝ A BEZLAKTÓZOVÝ CRUMBLE

JAHODOVO - REBARBOROVÝ BEZLEPKOVÝ A BEZLAKTÓZOVÝ CRUMBLE

Je skvelé, že jahody a rebarbora „rodia“ v približne rovnakom čase, skvele sa totiž dopĺňajú. Ale ešte lepšie je, že ak ich nemáte, môžete ich nahradiť akýmkoľvek iným ovocím. Na jeseň som robila slivkový crumble, srandou je, že som sa vlastným receptom vôbec neinšpirovala, je však podobný (recept tu)

Za nádhernú cukorničku ďakujem obchodu Ma maison

Na túto verziu potrebujeme:
rozpis na 2 misky (presne ako na obrazku)
šálka má objem 250 ml.

3/4 šálky bezlepkových vločiek (ja som použila pohankové, môžete aj ryžové, pšenové alebo špeciálne ovsené)
1 lyžica cukru z kokosových kvetov + 1 lyžica na rebarboru
2 lyžice kokosového oleja (použila som s vôňou)
2 lyžice mandľového masla
2 menšie stonky rebarbory
zopár jahôd
práškový xylitol alebo klasický cukor na ozdobenie (nepovinné)

IMGP2407

Najskôr očistíme rebarboru, nakrájame ju na asi 2 cm dlhé kúsky a zacukríme. Kým sa rebarbora „potí“, urobíme si cesto. Vločky nasypeme do misy, pridáme cukor, rozpustený olej a mandľové maslo, ktoré nám bude celú zmes zmäkčovať a spájať. Misky vymažeme olejom a do každej misky navrstvíme polovicu z cesta. Na ňu položíme rebarboru (aj s cukrom) a jahody, zasypeme druhou polovicou cesta a necháme asi 15 – 20 minút postáť, aby vločky zmäkli. Pečieme 10 minút v rozohriatej rúre na 180 stupňov.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár