Tento dezert je bleskovka. Urobíte ho veľmi rýchlo a rovnakou rýchlosťou je aj zjedený. Spodná časť sa pečie, vrchná jahodová je nepečená, jahody si teda zachovajú všetky vitamíny. Vďaka vločkám a mandliam je z kategórie drobivejších, verím však, že si pochutíte 🙂
Na korpus potrebujeme:
60 g ovsených vločiek
25 g mandlí
30 g masla
15 g cukru (použila som cukor z kokosových kvetov)
1 žĺtok
Na náplň potrebujeme:
250 g jemného tvarohu
1 lyžica cukru (použila som cukor z kokosových kvetov)
½ lyžičky bourbon vanilky v prášku
1 vajce
1 bielok
120 g jogurtu
Na želé potrebujeme:
250 ml domáceho jahodového sirupu
150 ml vody
1 lyžica rumu (možné vynechať)
8 g Agaru (cca 1 veľká lyžica)
jahody
Rozpis je určený na tortovú formu s priemerom 16 cm
Ovsené vločky zomelieme na múku, taktiež mandle. Čím jemnejšie suroviny zomelieme, tým menej sa bude korpus drobiť. Ovsenú i mandľovú múku, ktorá nám vznikla, nasypeme do misy, pridáme cukor, vanilku a dobre zamiešame. Potom pridáme rozpustené (nie horúce) maslo, žĺtok, premiešame a hmotu natlačíme na dno vystlaného korpusu. Vložíme ho do vyhriatej rúry na 180 stupňov na asi 5 minút. Kým sa korpus predpeká, pripravíme si krém.
Všetky ingrediencie na krém vložíme do mixéra a vymiešame hladkú zmes. Túto potom navrstvíme na predpečený korpus a vložíme naspať do rúry, ktorej teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme asi 20 minút. Upečieme „cheesecake“ a necháme ho vychladnúť.
Jahody nakrájame a naukladáme na vychladnutý korpus. Do hrnca nalejeme jahodový sirup, vodu a primiešame Agar. Za stáleho miešania privedieme k varu, potom ohrev vypneme a miešame ešte asi 2 minúty. Želatínu necháme mierne vychladnúť, občas premiešame. Keď je vlažná, vylejeme ju na pripravené jahody a necháme vychladnúť. Potom odložíme celý dezert do chladničky, aby želatína dobre stuhla.
Pridaj komentár