EINTOPF S JESENNOU ZELENINOU A KOZÍM SYROM

Keď sa z krásneho babieho leta stane škaredá a pochmúrna jeseň, mám chuť na farbičky. Hlavne tie v jedle. A tiež na niečo nekomplikované (aby som mala viac času a mohla zaliezť s knihou a teplým čajom pod deku), teplé (na zahriatie, veď mi je zima už len pri pohľade von) a chutné (lebo život je príliš krátky na to, aby sme jedli to, čo nám nechutí, všakže). Tak som v obchode nakúpila všetko krásne farebné a šupla som to do jednej panvičky, aby s tým nebolo veľa práce 🙂 Výsledkom je tento jesenný a farebný eintopf, ktorý je geniálny aj vďaka koziemu syru na vrchu. Ak kozí syr nemáte radi alebo ho nemôžete, pokojne si ho nahraďte vhodnou alternatívou alebo ho vynechajte. Určite sa však inšpirujte a do panvičky si jednoducho dajte to, čo máte radi, dajte zapiecť a vychutnávajte 🙂 

Potrebujeme:

1 batat

2 mrkvy

1 cibuľu

1/2 hokkaido tekvice

1 cviklu

zopár ks ružičkového kelu

zopár ks šampiňónov

2 strúčiky cesnaku

1/2 hlavy brokolice

kúsok žltej papriky

100 kozieho syra

Extra panenský olivový olej Borges

soľ

korenie

Batat aj cviku ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, pridáme očistené kolieska mrkvy, hokkaido (aj so šupou), papriku, brokolicu, ružičkový kel, cibuľu, cesnak (ten schováme medzi zeleninu, aby sa nepripálil a nezhorkol), posolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, prikryjeme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 30 minút. Potom vrchnák/alobal odstránime, necháme chvíľku zapekať a pridáme kozí syr. Pečieme ešte asi 5-7 minút a potom podávame. 

 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár