Na korpus potrebujeme:
3 vajcia (rozdelné na žĺtky a bielky)
200 g kokosovej smotany
1 lyžička bourbon vanilky v prášku
2 lyžičky vínneho kameňa (bezfosfátového prášku do pečiva)
150 g bielej špaldovej múky
100 g trstinového cukru
50 g mletého maku
štipka soli
Na krém potrebujeme:
500 g ricotty
50 g kokosu
40 g cukru z kokosových kvetov alebo xylitolu (pre zachovanie bielej farby)
Na ozdobenie:
maliny
Tortová forma s priemerom 20 cm.
V miske najskôr zmiešame suché suroviny, teda múku, cukor, vanilku, vínny kameň a mak. Potom pridáme 3 žĺtky, kokosovú smotanu a všetko dobre zmiešame. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu a potom ich opatrne zapracujeme do pripraveného cesta. Tortovú formu s odnímateľným dnom vystelieme papierom na pečenie a polovicu zmesi do nej vylejeme. Ak máme 2 rovnaké formy, druhú polovicu rovno nalejeme do druhej, papierom vystlanej formy. Korpus pečieme na 180 stupňoch asi 15 – 20 minút, skúšame špáradlom, či sa nám už cesto nelepí. Ak vyberieme špáradlo suché, korpus vyberieme. Uvoľníme obruč, korpus aj s papierom na pečenie preložíme na vhodne veľký tanier, obruč umyjeme a formu pripravíme na pečenie druhej polovice cesta. Pri pečení postupujeme rovnako ako pri pečení prvého korpusu.
Ricottu, kokos a cukor opatrne stierkou premiešame, nepoužívame mixér, aby nevznikol riedky krém. Dve hrste malín rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme k nim dve lyžice krému a natrieme ním prvý korpus. Druhým korpusom ho prikryjeme a celú tortu potrieme zvyšným bielym krémom. Ozdobíme podľa chuti a dáme zachladiť.
Pridaj komentár