KURACIE PRSIA V HORCICOVO MEDOVEJ OMÁČKE

Dnes len taká rýchlovka do kategórie obed so sebou 🙂 Kuracie prsia na prírodno v horčicovo medovej omáčke a ako príloha – pečená hokkaido tekvica 🙂 Rýchle, chutné, výživné 🙂imgp4875

Potrebujeme (pre 2 osoby):

1 menšiu hokkaido tekvicu

2 ks kuracích pŕs

soľ

korenie

olej na opekanie

Na omáčku potrebujeme:

2 lyžice medu

2 lyžice horčice

2 lyžice olivového oleja

1 lyžica vínneho octu (ja som použila fialový)

imgp4879

Hokkaido tekvicu umyjeme, rozpolíme, vydlabeme semienka, nakrájame na mesiačiky, posolíme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 20 minút (resp. podľa potreby). Kým sa pečie, mäsko umyjeme, nasolíme, okoreníme a prudko opečieme na tuku (olivový olej, bravčová masť, kokosový olej, maslo – čo kto uprednostňuje) z oboch strán. Snažíme sa odhadnúť správny čas, aby mäso nebolo ani suché a ani nedopečené. Neprepichujeme ho vidličkou, aby šťava nevytiekla.

Omáčku pripravíme veľmi jednoducho – zmiešame med, olej, ocot a horčicu, vymiešame do hladka a pripravené upečené mäso ňou len na tanieri prelejeme. Hotovo 🙂

imgp4878

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár