KURACIE PRSIA NA ORIENTÁLNO SLOVENSKÝ SPÔSOB

Občas dostanem chuť na mäsko „na sladko“ a zároveň i „na pikantno“ 🙂 Vždy to istí jablko a chilli paprička do omáčky 🙂 Jablko naviac zahustí omáčku. Navyše – mäta dodá mäsku exotickú príchuť imgp5560

Potrebujeme:

kuracie prsia

1-2 jablká

½ červenej papriky

1 cibuľa

1-2 strúčiky cesnaku

veľká hrsť mäty

kúsok chilli papričky

kari korenie

mleté čierne korenie

balzamikový ocot

šťava z citróna

sójová omáčka Tamari

ako príloha ryža
imgp5563

Na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak a opečieme. Potom pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia, zatiahneme ich z každej strany a pokvapkáme balzamikovým octom a citrónovou šťavou, poopekáme ich a vyberieme von na vedľajší tanierik. Do výpeku dáme kvapku sójovej omáčky, citrónovú šťavu, kari korenie, papriku, chilli papričku, hrsť nasekanej mäty a jablko nakrájané na menšie kúsky (aby sa rozpadlo). Poopekáme a potom vrátime naspäť mäsko, aby sa všetky chute prepojili. Podávame s ryžou 🙂 Na tanieri ešte pokvapkáme sójovou omáčkou pre lepšiu chuť.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár