Tak si to predstavte: kuracie mäso, rukola, bryndza, figy a ešte aj šampiňony. Že zvláštne? Ale dobré! Mierna slanosť bryndze s pikantnou rukolou a figa ako čerešnička na torte 🙂 Dnes sme mali túto kombináciu na obed a mňam, vydarilo sa 🙂 Skvele sa k tomuto jedlu hodia zemiaky pečené v šupke, ktoré som len tak poukladala na mriežku okolo pekáča do rúry 🙂
Potrebujeme:
kuracie prsia (podľa počtu osôb, ja som použila 3 ks)
2 hrste rukoly
cca 200 g bryndze (mala by byť 100% ovčia, treba čítať zloženie)
1 balenie šampiňónov
asi 5 sušených fíg
soľ, korenie
tuk (napr. maslo)
zemiaky
Postup:
Kuracie prsia umyjeme a narežeme na tenšie a širšie plátky. Pokoreníme ich a potrieme „zelenou zmesou“. Tú si vyrobíme tak, že v ponornom mixéri rozmixujeme rukolu a pridáme bryndzu. Soliť veľmi netreba, bryndza je slaná. Touto zmesou potrieme prsia, uložíme na ne plátok figy, zatočíme a prepichneme špáradlom. Pekáč potrieme tukom a všetky rolky naň poukladáme. Zvyšnú rukolovo bryndzovú plnku natlačíme do nožičiek zbavených šampiňónov a natrieme na rolky. Nožičky šampiňónov môžeme použiť do polievky alebo ich uložiť medzi mäsko a upiecť všetko spoločne. Všetko uložíme do pekáča (viď prvá foto), posypeme korením a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 250 stupňov. Pri tejto teplote pečieme asi 5 minút, potom teplotu stiahneme na 130 stupňov, aby sa mäso veľmi nevysušilo a pečieme asi 30-40 minút.
Podávame so zemiakmi pečenými v šupke 🙂
3 Responses
KURACIE ROLKY S FIGAMI A RUKOLOVO-BRYNDZOVOU PLNKOU - Najlepšie blogy
[…] KURACIE ROLKY S FIGAMI A RUKOLOVO-BRYNDZOVOU PLNKOU zobrazený najskôr Moje […]
Čo variť od pondelka do nedele - Moje Jedlo
[…] recept tu […]
Čo variť od pondelka do nedele - Najlepšie blogy
[…] recept tu […]