Linguine so zelenou omáčkou

Linguine so zelenou omáčkouVčera, na Zelený štvrtok, sme mali toto rýchle a jednoduché jedlo. Vy si ho pokojne môžete dať i dnes, ak dodržujete pôst, stačí vynechať šunku. Okrem nej sú v omáčke samé dobré veci, pór, ricotta i sezónne pesto z medvedieho cesnaku, ktoré vám vydrží po celý rok. Samozrejme, ak ho nezjete skôr. Môžete ho použiť aj v tomto jednoduchom cestovinovom recepte.

 

Potrebujeme:

Linguine (alebo iné cestoviny podľa chuti)

½ póru

1 strúčik cesnaku

1 balenie ricotty

2 lyžice pesta z medvedieho cesnaku

pár plátkov šunky

soľ

korenie

trošku sušenej bazalky

olivový olej

parmezán

 

V osolenej vode uvaríme cestoviny. Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Opečieme ho do mäkka na olivovom oleji, pridáme nasekaný strúčik cesnaku a restujeme. Potom pridáme šunku, opečieme, pridáme 2 lyžice pesta z medvedieho cesnaku a ricottu. Premiešame, dochutíme soľou, korením a sušenou bazalkou. Cestoviny zlejeme a zmiešame s omáčkou, ak je omáčka veľmi hustá, prilejeme trošku vody z cestovín. Cestoviny naservírujeme na tanier, posypeme strúhaným parmezánom a podávame.

Vyskúšajte aj iné cestovinové recepty

LETNÉ ZELENINOVÉ CESTOVINY

CESTOVINY S PESTOM

CESTOVINY S CUKETOU

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár