Potrebujete trošku desiatovej inšpirácie na začiatok školského roka? Tu ju máte, dokonca štvormo! Všetky nátierky sú testované na mojich deťoch, takže čestne prehlasujem, že všetky sú jedlé. Tentokrát som vám ich pripravila vo forme videa, ale pod videom nájdete i recepty v písanej podobe, ktoré si môžete i vytlačiť (ikonka na konci článku). Schválne som volila menej tradičné kombinácie. Verím, že sa vám i vašim drobcom budú páčiť a hlavne chutiť.
PS: ak ešte neodoberáte môj kanál, rýchlo tak napravte, chystám pre vás nové videorecepty.
Hráškovo rukolová nátierka
Potrebujeme:
1 šálku hrášku
2 hrste rukoly
zopár lístkov bazalky
3 lyžice jogurtu
1 šálku krémového syra
2 strúčiky cesnaku
1-2 lyžičky citrónovej šťavy
soľ, korenie
Hrášok nasypeme do mixéra, pridáme rukolu, bazalku, krémový syr, jogurt, cesnak, citrónovú šťavu, štipku soli a korenia. Rozmixujeme na hladký krém.
Natrieme na pečivo a ozdobíme červenou cibuľkou.
Tuniaková nátierka s cottage cheese
Potrebujeme:
1 balenie tuniaka
1 balenie cottage cheese
2 lyžice jogurtu
1-2 lyžičky dijónskej horčice
1-2 lyžičky citrónovej šťavy
soľ, korenie
jarnú cibuľku
Tuniaka zlejeme, dáme do mixéra, pridáme cottage cheese, jogurt, horčicu, citrónovú šťavu, soľ, korenie, jarnú cibuľku. Všetko spolu rozmixujeme a podávame s jarnou cibuľkou
Cviklovo vajíčková nátierka
Potrebujeme:
2 uvarené cvikly
3 uvarené vajíčka
1 šálku ricotty
dijónsku horčicu podľa chuti
soľ, korenie
Cviklu uvaríme do mäkka a ošúpeme. Vajíčka uvaríme na tvrdo, ošúpeme a dáme do mixéra. Pridáme ricottu, horčicu, očistenú cviklu, soľ, korenie a rozmixujeme. Podávame posypané pažítkou.
Fazuľová nátierka s orechmi (vegan)
Potrebujeme:
1 šálku uvarenej fazule
2 hrste vlašských orechov
2 strúčiky cesnaku
3 – 4 lyžice olivového oleja
soľ, korenie
Orechy zomelieme v mixéri, potom k nim pridáme uvarenú fazuľu, cesnak, olivový olej, soľ, korenie a rozmixujeme. Natrieme na pečivo a podávame s nasekanými orechmi.
Pridaj komentár