Vonku je už krásne teplúčko a chcelo by to niečo nové, rýchle a sladké na posedenie na terase, či balkóne… Tak som stvorila tento rýchly, nenáročný a osviežujúci dezert 🙂 Ak si ho dáte na pár minút do mrazničky, môžete si ho vychutnať aj počas horúceho leta 🙂 Odporúčam ho vyskúšať, je bez laktózy, lepku, cukru, či vajec, celý vegánsky a mňam 🙂
Potrebujeme:
2 zrelé mangá
400 ml kokosovej smotany (resp. po rysky Min/Max)
4 lyžičky chia semienok
2 hrste medovky
Mango ošúpeme, zbavíme kôstky a dáme do MioMatu (kúsok z manga si môžeme ponechať na ozdobenie). Pridáme opláchnutú medovku, chia semienka a dolejeme kokosovou smotanou po rysky Min/Max. Kokosová smotana je o niečo hustejšia ako kokosové mlieko, ale môžeme použiť aj mlieko z konzervy spolu s hustou časťou alebo zvyšok po výrobe kokosového mlieka spolu s kokosovým mliekom (recept napríklad tu). Zapneme program RAW a necháme Miomat, aby si robil svoju prácu. Po zaznení signálu dezert naservírujeme do misiek, ozdobíme podľa chuti, napríklad kokosom, mangom, chia semienkami, medovkou a podávame. Môžeme ho pred podávaním zachladiť. Môžete si ho naservírovať aj do pohárika a vziať so sebou do práce, či nabaliť do tašky deťom na desiatu.
Pridaj komentár