V lete dobre padne paradajková polievka. Táto moja je krásne krémová vďaka Miomatu a krásne sladká a červená vďaka čerstvým paradajkám s použitím tajnej ingrediencie 🙂 Na dochutenie som použila moju obľúbenú koziu goudu, ale pokojne použite ovčí syr, či Grana Padano, prípadne iný obľúbený syr. A nezabudnite na bazalku 🙂
Potrebujeme:
asi 10 veľkým paradajok zbavených tvrdej stonkovej časti
2 mrkvy
hrsť bazalky
soľ (cca ½ lyžičky)
korenie
vodu po rysky Min/Max
Polievka je bezlepková, bezlaktózová, bezmliečna a vegánska. Na posypanie si každý zvolí podľa seba syr – napr. koziu goudu, prípadne Grana Padano, či vegánsky syr, prípadne semienka.
Z paradajok odstránime hrubé časti a vložíme do Miomatu. Paradajky som nešúpala, Miomať šupky dobre rozmixoval. Pridáme očistenú a nakrájanú mrvku, vďaka ktorej má polievka krásnu farbu a sladkastú chuť. Vložíme aj za hrsť bazalky, dolejeme vodu po rysky Min/Max, okoreníme, posolíme a stlačíme tlačidlo Mash/Soup. O pár minút máme skvelú paradajkovú polievku bez práce a dlhého státia v kuchyni hotovú. Nalejeme do tanierov, necháme vychladnúť na príjemnú teplotu, posypeme syrom a podávame. Polievku môžeme podávať aj studenú. Krémovosť polievky záleží aj od typu použitých paradajok, ja som použila také, ktoré mali menej šťavy.
2 Responses
Natalia Mozerova
Uzasna, robievam casto, hoci ja ju este prepasirujem cez sitko, aby bola fakt kremova. Dakujem za recept.
moje.jedlo
môže byť skvelá 🙂