PETRŽLENOVÁ POLIEVKA S BIELOU FAZUĽKOU

DSCF1721

Vedeli ste, že každá farebná fazuľa má svoj názov? Táto drobná biela sa volá cannellini a skvele sa hodí na prípravu rôznych polievok, či tradičných i exotických hlavných jedál. A hodí sa aj do tejto polievky. V kombinácii s ostatnými surovinami chutí veľmi dobre 🙂

DSCF1716

Potrebujeme:

1 petržlen

2 zemiaky

¾ šálky fazúľ

1 jarnú cibuľku

2 strúčiky cesnaku

vodu/vývar po rysky Min/Max

starší chlieb

olej na opekanie chleba

sézamové semienka

petržlenová vňať

soľ

korenie

sušený rozmarín

DSCF1710

Fazuľu namočíme najlepšie cez noc, na druhý deň vodu zlejeme a fazuľu uvaríme do mäkka. Petržlen i zemiak očistíme a spolu s jarnou cibuľkou nakrájame na menšie kúsky, vložíme do MioMatu, pridáme polovicu uvarenej fazule, cesnak, soľ, korenie, ¼ lyžičky sušeného rozmarínu a vodu po rysky Min/Max. Zapneme program na prípravu polievky Mash/Soup a už len počkáme na zvukový signál. Kým a polievka varí, nakrájame si starší chlieb a poopekáme ho na oleji do chrumkava. Do taniera vložíme 1 – 2 lyžice uvarenej celej fazule, prilejeme polievku z MioMatu, ozdobíme chlebovými krutónmi, sézamovými semienkami a petržlenovou vňaťou.

DSCF1723

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár