Vedeli ste, že každá farebná fazuľa má svoj názov? Táto drobná biela sa volá cannellini a skvele sa hodí na prípravu rôznych polievok, či tradičných i exotických hlavných jedál. A hodí sa aj do tejto polievky. V kombinácii s ostatnými surovinami chutí veľmi dobre 🙂
Potrebujeme:
1 petržlen
2 zemiaky
¾ šálky fazúľ
1 jarnú cibuľku
2 strúčiky cesnaku
vodu/vývar po rysky Min/Max
starší chlieb
olej na opekanie chleba
sézamové semienka
petržlenová vňať
soľ
korenie
sušený rozmarín
Fazuľu namočíme najlepšie cez noc, na druhý deň vodu zlejeme a fazuľu uvaríme do mäkka. Petržlen i zemiak očistíme a spolu s jarnou cibuľkou nakrájame na menšie kúsky, vložíme do MioMatu, pridáme polovicu uvarenej fazule, cesnak, soľ, korenie, ¼ lyžičky sušeného rozmarínu a vodu po rysky Min/Max. Zapneme program na prípravu polievky Mash/Soup a už len počkáme na zvukový signál. Kým a polievka varí, nakrájame si starší chlieb a poopekáme ho na oleji do chrumkava. Do taniera vložíme 1 – 2 lyžice uvarenej celej fazule, prilejeme polievku z MioMatu, ozdobíme chlebovými krutónmi, sézamovými semienkami a petržlenovou vňaťou.
Pridaj komentár