POLIEVKA Z KARFIOLU A RUŽIČKOVÉHO KELU

Mala som chuť podporiť moju jarnú náladu i farbou… A keď som sa ráno zobudila do daždivého dňa, moja túžba bola dvojnásobná. Rozhodla som sa preto uvariť si polievku. A to nie hociakú, ale fajnovú – krémovú. Času bolo málo, blížil sa čas môjho odchodu do práce a akosi som chcela stihnúť ešte i sprchu… V poslednom čase žijem život dosť hekticky, ale vďaka Miomatu stíham (takmer) všetko, lebo varí za mňa. Nahádzala som doň všetko potrebné, zapla tlačidlo a kým som vyliezla zo sprchy, polievka bola na svete… Bez ujmy na majetku a životoch 😀 Tomu sa povie pomocník 🙂

Potrebujeme:

½ karfiolu

cca 10 ks očisteného ružičkového kelu

3 strúčiky cesnaku

soľ a korenie podľa chuti

petržlenovú vňať (podľa chuti)

vodu po rysky Min/Max

Na ozdobenie:

staršie pečivo opečené na masle/oleji

parmezán alebo iný obľúbený syr

Ružičkový kel očistíme, karfiol rozoberieme na menšie ružičky a pridáme do MioMatu. Pridáme i cesnak, soľ, korenie a petržlenovú vňať podľa chuti. Stlačíme tlačidlo Mash/Soup a po zaznení zvukového signálu môžeme polievku rozdeliť do misiek, posypať syrom a opečeným pečivom.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár