Polievka z pečenej jesennej zeleniny

Polievka z pečenej jesennej zeleninyTak, máme tu jeseň. Už aj oficiálne v kalendári. Dni sa pomaličky, nenápadne začnú skracovať, listy žltnúť a padať… no a my budeme čoraz viac siahať po výživnejších a teplých jedlách. Jeden recept vám dnes prinášam. Je polievkový, výdatný a zahreje nielen v brušku, ale i pri srdci, keď ho pripravíte svojim najbližším.

 

Potrebujeme:

1 hokkaido tekvicu

2 mrkvy

1 petržlen

3 strúčiky cesnaku

cibuľu

rozmarín

180 ml smotany na varenie

vývar

tekvicové semienka

sójovú omáčku

štipku kurkumy

tekvicový olej – na ozdobu

kyslú smotanu – na ozdobu

Polievka z pečenej jesennej zeleniny

Hokkaido zbavíme jadierok a nakrájame na kocky, mrkvu aj petržlen tiež. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na polmesiace a pridáme k zelenine. Pripravenú zeleninu uložíme na plech a pokvapkáme olejom, premiešame. Obložíme rozmarínom a upečieme do mäkka. Pečením získa zelenina úplne inú, sladšiu chuť v porovnaní s varenou. Zeleninu pečieme na 180 stupňoch asi 20 – 30 minút – kým nie je mäkká. Po upečení ju preložíme do hrnca, prilejeme vývar a necháme prevrieť. Potom pridáme smotanu na varenie, pretlačený cesnak a opäť necháme prevrieť. Dochutíme sójovou omáčkou, kurkumou a servírujeme. Na tanieri ozdobíme kysou smotanou, kvapkami tekvicového oleja a semienkami.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár