Tak, máme tu jeseň. Už aj oficiálne v kalendári. Dni sa pomaličky, nenápadne začnú skracovať, listy žltnúť a padať… no a my budeme čoraz viac siahať po výživnejších a teplých jedlách. Jeden recept vám dnes prinášam. Je polievkový, výdatný a zahreje nielen v brušku, ale i pri srdci, keď ho pripravíte svojim najbližším.
Potrebujeme:
1 hokkaido tekvicu
2 mrkvy
1 petržlen
3 strúčiky cesnaku
cibuľu
rozmarín
180 ml smotany na varenie
vývar
tekvicové semienka
sójovú omáčku
štipku kurkumy
tekvicový olej – na ozdobu
kyslú smotanu – na ozdobu
Hokkaido zbavíme jadierok a nakrájame na kocky, mrkvu aj petržlen tiež. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na polmesiace a pridáme k zelenine. Pripravenú zeleninu uložíme na plech a pokvapkáme olejom, premiešame. Obložíme rozmarínom a upečieme do mäkka. Pečením získa zelenina úplne inú, sladšiu chuť v porovnaní s varenou. Zeleninu pečieme na 180 stupňoch asi 20 – 30 minút – kým nie je mäkká. Po upečení ju preložíme do hrnca, prilejeme vývar a necháme prevrieť. Potom pridáme smotanu na varenie, pretlačený cesnak a opäť necháme prevrieť. Dochutíme sójovou omáčkou, kurkumou a servírujeme. Na tanieri ozdobíme kysou smotanou, kvapkami tekvicového oleja a semienkami.
Pridaj komentár