Niet nad sezónne recepty. Keď je všade vôkol tekvicová výzdoba, varievam polievku, hummus, či hlavné jedlo z hokaida. Dnes mám pre vás tip s receptom na pyré z pečenej maslovej tekvice, ktoré som doplnila šampiňónmi a špenátom. Vegan a pritom tak skvelé…!
Potrebujeme:
1 maslovú tekvicu
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
šampiňóny
špenát
sézamové semienka
Maslovú tekvicu ošúpeme, vydlabeme jadierka, nakrájame na menšie kúsky a položíme na plech na pečenie. Posypeme soľou, mletým čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do mäkka na 180 stupňov.
V kastróliku orestujeme ½ cibule, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny a spoločne opečieme. Keď sú šampiňóny hotové, pridáme špenát, premiešame a necháme zmäknúť.
Kým sa tekvica pečie, pripravíme si druhý kastrólik, v ktorom na olivovom oleji speníme druhú polovicu cibule, pridáme strúčik cesnaku a orestujeme. Pridáme upečenú tekvicu a rozmixujeme mixérom. Necháme prehriať a podávame. Na tanier dáme pyré a ozdobíme ho špenátovo šampiňónovou zmesou. Posypeme sézamovými semienkami a vychutnávame.
Pridaj komentár