PYRÉ Z MASLOVEJ TEKVICE SO ŠAMPIŇÓNMI A ŠPENÁTOM

Pyré z maslovej tekvice so šampiňónmi a špenátomNiet nad sezónne recepty. Keď je všade vôkol tekvicová výzdoba, varievam polievku, hummus, či hlavné jedlo z hokaida. Dnes mám pre vás tip s receptom na pyré z pečenej maslovej tekvice, ktoré som doplnila šampiňónmi a špenátom. Vegan a pritom tak skvelé…!

 

Potrebujeme:

1 maslovú tekvicu

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

olivový olej

šampiňóny

špenát

sézamové semienka

Pyré z maslovej tekvice so šampiňónmi a špenátom

Maslovú tekvicu ošúpeme, vydlabeme jadierka, nakrájame na menšie kúsky a položíme na plech na pečenie. Posypeme soľou, mletým čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do mäkka na 180 stupňov.

V kastróliku orestujeme ½ cibule, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny a spoločne opečieme. Keď sú šampiňóny hotové, pridáme špenát, premiešame a necháme zmäknúť.

Kým sa tekvica pečie, pripravíme si druhý kastrólik, v ktorom na olivovom oleji speníme druhú polovicu cibule, pridáme strúčik cesnaku a orestujeme. Pridáme upečenú tekvicu a rozmixujeme mixérom. Necháme prehriať a podávame. Na tanier dáme pyré a ozdobíme ho špenátovo šampiňónovou zmesou. Posypeme sézamovými semienkami a vychutnávame.

 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár