Rybárska pstruhová sezóna o chvíľu končí a s ňou aj náš prísun čerstvých rýb. Rybky máme radi a podľa úspešnosti manžela rybára aj celkom často, ale najradšej ich máme opečené len tak na masle, či olivovom oleji. Preto receptov na ich prípravu je na mojom webe, či fb málo. Minule som sa aspoň pokúsila o netradičnú prílohu, ktorú môžete pokojne grilovať, či pridať mäso, rybu a máte hlavné jedlo. 🙂
Potrebujeme (podľa potreby):
malé zemiaky
cuketu
cibuľu
slaninku
paradajky
papriku
rozmarín
rybu (pstruh)
maslo
citrón
Zemiaky a ostatnú zeleninu umyjeme, rozrežeme na menšie kúsky a spolu so slaninkou a očistenou cibuľou napichujeme na špáradlo. Posypeme rozmarínom, uložíme na pekáč a dáme piecť.
Rybu očistíme, nakrájame na filety a dáme opekať na rozpálené maslo. Pečieme z oboch strán, prvá ide strana s kožou. Pridáme rozmarín. Pri servírovaní pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pečenou zeleninou.
Pridaj komentár