Poznáte také dni, keď potrebujete rýchlo navariť niečo dobré, no rýchle? Presne vtedy varievam rôzne cestoviny. Mám rada recepty, pri ktorých sa mi omáčka spraví približne za rovnaký čas, ako cestoviny. Aj toto bol ten prípad. Kým sa mi varila voda a následne cestoviny (asi 13 minút), pripravila som si omáčku. I keď to nie je klasická tekutá omáčka, verte, že ak ju skúsite, pochutíte si 🙂 Počet jednotlivých surovín je „od oka“, nič sa nestane, ak to s niektorou z nich preženiete viac alebo menej. Všetko je to o tom, že si jedlo prispôsobíte vlastným chutiam. To preto, aby ste z jedla mali pôžitok podľa svojho gusta.
Potrebujeme:
cestoviny podľa chuti, hladu a počtu osôb
zopár strúčikov cesnaku
1 cuketa
zopár ks sušených paradajok
olivový olej
parmezán
soľ
Do osolenej vriacej vody vhoďte cestoviny a uvarte ich aldente. Na panvici zahrejte olivový olej, pridajte nakrájaný cesnak. Potom pridajte cuketu nakrájanú na tenšie kúsky a nakrájané sušené paradajky. Spolu na cesnaku krátko osmažte tak, aby cuketa bola stále trošku chrumkavá. Uvarené cestoviny zlejte a pridajte k cuketovej zmesi, krátko premiešajte, aby sa všetky chute prepojili a podávajte so strúhaným parmezánom.
Pridaj komentár