V týchto horúčavách sa jednoducho nedá stáť pri sporáku… A človeku ani veľmi nechutí. Aj napriek tomu však jesť treba. Príprava tohoto šalátu Vám zaberie maximálne 15 minút, všetko záleží len od dĺžky varenia cestovín 🙂
Potrebujeme:
Cestoviny (typ a druh podľa svojej chuti, prípadne potravinových obmedzení, teda bezlepkové, či bezvaječné…)
½ červenej cibuľky
½ malej cukety
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
zopár cherry paradajok
1 avokádo
soľ, korenie, kvapka olivového oleja
Do osolenej vody dáme variť cestoviny. Kým sa varia, pripravíme si všetko ostatné: do misy dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na tenké rezance nakrájanú cuketu, paradajky, zrelé avokádo nakrájané na kocky (viac o avokáde a o tom, ako ho správne kúpiť si prečítate tu) a tuniaka bez nálevu. Pridáme uvarené a scedené cestoviny, dobre premiešame, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a necháme chvíľku postáť, aby sa chute prepojili. Netreba žiadny dresing, avokádo s tuniakom jeho úlohu dokonale zastúpia. Potom už len vychutnávame ako večeru alebo obed, či už doma alebo ako ja – v práci 🙂
Pridaj komentár