Šišky z gaštanového pyré

Šišky z gaštanového pyréTáto lákavá dobrota tento rok zaplavila internet. Receptov je milión, mňa lákalo urobiť ich v nepečenej verzii. A tak som vymyslela, že základ bude gaštanové pyré a iné dobré veci, ktoré netreba piecť. Inšpirujte sa. Táto zmes sa podľa mňa hodí aj do včelích úlikov, takže ak sa vám nechce babrať s lupienkami, skúste úliky.

 

Potrebujeme:

250 g gaštanového pyré (rozmrazeného)

100 g piškót

20 g orechov

1 čl vanilkovej pasty (alebo van. cukru)

15 g roztopeného masla

25 g amaretta/rumu

1 PL kakaa

cereálne mušličky

práškový cukor na posypanie

Šišky z gaštanového pyré

Piškóty aj orechy zomelieme, dáme do misky, pridáme kakao a všetky suché suroviny zmiešame. Cukor netreba, keďže gaštanové pyré aj piškóty cukor obsahujú, ale ak vám to bude málo sladké, pokojne si doslaďte. Pridáme gaštanové pyré, roztopené maslo aj amaretto (alebo rum, prípadne vodu). Vypracujeme kompaktné cesto, v rukách vytvarujeme kužel, do ktorého od vrchu zapichávame cereálne mušličky. Je to trochu piplačka, ale výsledok stojí za to. Šišky odložíme na chladné miesto, lupienky trochu zmäknú. Pred podávaním šišky posypeme práškovým cukrom.

Šišky z gaštanového pyré

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár