Poznáte Skyr? Tento tradičný islandský mliečny výrobok podobný jogurtu som po prvý raz vyskúšala pred pár mesiacmi a zapáčil sa mi. Je plný proteínov a obsahuje aj vápnik a malé množstvo sacharidov. Možno ste postrehli, že momentálne prebieha súťaž pre blogerov. Tak som sa rozhodla, že vyskúšam šťastie i ja a vytvorila som toto delikátne Skyramisu. Na osladenie som použila len med a dochutila vanilkou. Piškóty som namočila do kávy s amarettom a poprášila kakaom. Vajíčka vôbec netreba. Skúste túto rýchlu a výživnú maškrtu i vy, napríklad ako dezert, či desiatu.
Potrebujeme (na 2 porcie):
2 kelímky Skyru
30 ks piškót
1 lyžica medu
1 lyžička vanilky
šálka uvarenej kávy
1 štamperlík Amaretta
kakao
V miske zmiešame Skyr, med, vanilku a touto zmesou naplníme zdobiace vrecko s ozdobnou špičkou. Uvaríme kávu (pre deti použite špaldovú kávu), zmiešame ju s Amarettom (pre deti vynecháme) a namočíme v nej piškóty. Na spodok pohárov nastriekame krém, poukladáme namočené piškóty a opäť navrstvíme krém. Toto striedame, kým máme krém a piškóty. Na vrchu by mal byť krém, ktorý potom posypeme kakaom. Dáme zachladiť a podávame chladené.
Pridaj komentár