Moje deti toto jedlo milujú. A je to tiež skvelý spôsob, ako do nich dostať čerstvú zeleninu – šalát, paradajky, reďkovky a všetko, čo chcete. Pripravila som k nim kuracie prsia na kocky, ktoré som krátko marinovala v horčici, červenej údenej paprike, kvapke tamari sójovej omáčke a mede. Pridala som tiež soľ a korenie. Vy si mäsko dochuťte podľa svojich mlsných jazýčkov, ja vám dnes prinášam recept na výborné tortily.
Na tortily potrebujeme:
500 g hladkej múky
100 g masti
½ lyžičky soli
voda podľa potreby (každá múka má inú savosť)
Všetky suroviny spolu zmiešame, vodu prilievajte postupne. Vypracujte bochníček cesta, ktorý sa nebude lepiť na misku ani na prsty. Túto guľôčku nechajte odpočívať asi 20 minút. Postupne z cesta trhajte potrebné množstvo cesta a vyvaľkajte na pomúčenej doske placku. Veľkosť si prispôsobte podľa veľkosti platne či panvice. Opečte nasucho z každej strany do hneda. Začnú sa nafukovať bublinky, vtedy môžete placku otočiť. Odporúčam čím väčšie placky, aby sa vám do nich dobre balila zelenina a mäso.
Po upečení skladujte placky na tanieri a prikryte miskou, aby neobschli a nelámali sa. Potrite ich salsou z avokáda alebo jogurtom s medvedím cesnakom – podľa chuti, ozdobte zeleninou a mäsom. Najskôr prehnite jeden okraj a potom stočte. Vďaka ohnutému okraju vám plna nebude vypadávať von.
Dobrú chuť
Pridaj komentár