TVAROHOVÉ KOLÁČE

Pri tomto recepte som sa inšpirovala iným svojim receptom, ktorý nájdete tu. Okrem špaldovej múky som pridala i grahamovú a urobila som 2 verzie – tvarohovú a pizza. Na tvarohovú som použila moje obľúbené veľké, lahodné a sladké hrozienka z DMky zo starostlivo usušených na slnku dozretých strapcov hrozna. 🙂 Sú nesírené a neobsahujú žiadne konzervačné látky 🙂

imgp4853

Potrebujeme:

1 šálku vlažného mlieka

tenký plátok masla

1 lyžičku cukru

1 lyžičku soli

1 šálku bielej špaldovej hladkej múky

1 šálku celozrnnej špaldovej hladkej múky

1 šálku grahamovej múky

½ kocky droždia

Na tvarohovú náplň potrebujeme:

250 g tvarohu (aj viac)

1 vajce

2 lyžice kyslej smotany

hrsť hrozienok

½ lyžičky škorice

1 lyžička cukru

Na pizzovú náplň potrebujeme:

kečup (najlepšie domáci)

kukuricu

šunku

oregano

olivy

všetko podľa vlastnej fantázie a chuti

imgp4855

Do misky dáme všetky suroviny na cesto a vymiešame cesto. Ak máme domácu pekáreň, pokojne si ňou pomôžeme. Potom ho (nevykysnuté) vyberieme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 2 časti. Každú z nich vyvaľkáme a rozrežeme na 6 častí.

imgp4852

Budeme rolovať od najširšej časti k cípu, takže plnku uložíme na tú najširšiu časť (pri pizza verzii potrieme kečupom celý trojuholník, položíme plátok šunky, kukuricu, olivy a iné suroviny dávame k okraju), bočné okraje cesta cez plnku preložíme a celé spoločne zvinieme do rožka/buchty. Uložíme na plech, prekryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť (cca 30-40 minút). Potom potrieme rozpusteným maslom a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút na 180 stupňov.

 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár