UFÓNSKA POLIEVKA

Aj vy ste v detstve obdivovali túto zeleninu pre jej tvar? Ja sa priznám, že áno. Bolo to pre mňa vždy UFO a žiadny patizón. A tak je tomu doteraz. Aj deti si už osvojili môj dialekt a keď sme boli minulý týždeň s deckami v „naozajstnom“ Ufe v našom hlavnom meste, obľúbili si túto zeleninu ešte viac. Aj rozprávku Pa a Pi sme začali pozerať 😀 A rovno pri tanieri tejto ufónskej polievky 🙂 Nech sa páči, nasadajte, ide sa maškrtiť 🙂 Pri varení mi pomohol môj verný pomocník MioMat. Ak ho ešte nemáte, objednať si ho môžete so zľavou 10e po zadaní kódu MOJEJEDLO do políčka Vložte kód zľavového kupónu 🙂

Potrebujeme:

1 stredne veľký patizón (môj mal po očistení 420 g)

1 cibuľu

4 strúčiky cesnaku

hrsť petržlenovej vňate

½ lyžičky údenej soli (alebo klasickej)

na zahustenie môžete pridať i zemiak alebo ½ odmerky vločiek, ja som nepridávala.

Patizón očistíme a nakrájame. Jeho šupa je dosť pevná a trošku dá zabrať, kým sa ošúpe. Ja to robím tak, že ho prerežem na polovicu a každú z polovíc na tenšie poloblúky, z ktorých potom na doske odrežem (odseknem) šupu. Vydlabeme vnútro a vložíme do Miomatu. Pridala som očistenú cibuľu, cesnak a hrsť petržlenovej vňate, vďaka ktorej polievka dostala peknú zelenú farbu a jemnú chuť. Vodu dolejeme po rysky Min/Max a zapneme tlačidlo Mash/Soup. O 25 minút je polievka hotová. Kým sa varí, môžeme si na oleji opiecť staršie pečivo. Podávame napríklad so syrom.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár