VAJÍČKOVÁ NÁTIERKA A INÉ RECEPTY Z VAJEC

Zostalo vám po Veľkej noci veľa uvarených vajíčok? Premýšľate, čo s nimi? Sem sa, sem, ponúkam zopár chutných tipov 🙂 Prvým je táto skvelá nátierka, ktorá bude chutiť aj deťom na desiatu. Okrem nej tu nájdete i recept na domáci zemiakový chlieb, domácu lučinu, chutný tip na fitness vajíčkový šalát v dvoch verziách, 2 polievky a prívarok. Teda až 8 receptov.

Potrebujeme:

vajcia uvarené na tvrdo (ja som mala 4 ks)

cca 100 g krémového syra (alebo domácej lučiny, recept tu)

lyžicu zmäknutého masla

1 lyžičku dijónskej horčice

soľ, korenie podľa chuti

Všetko dáme do mixéra a zmixujeme na hladko. Podávame na domácom kváskovom zemiakovom chlebíku. Ten si pripravíme tak, že do pôvodného receptu (ktorý nájdete v článku Príbeh chleba) pridáte 1 – 2 menšie uvarené zemiaky (pokojne také, ktoré vám zostali uvarené od obeda). Chlebík tak nadobudne jemnejšiu konzistenciu i chuť.

FITNESS VAJÍČKOVÝ ŠALÁT S MEDVEDÍM CESNAKOM (recept tu)

FITNESS VAJÍČKOVÝ ŠALÁT (recept tu)

CUKETOVO BROKOLICOVÁ KÔPROVKA (recept tu)

CUKETOVÝ PRÍVAROK

Potrebujeme:

1 cuketa

250 g kyslej smotany

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

2 lyžičky kôpru

1 lyžička masla alebo oleja

Cibuľu nakrájame a na masle speníme, pridáme cesnak. Cuketu postrúhame, ak máme domácu, nemusíme šúpať, posolíme a necháme odstáť, kým pustí šťavu. Potom ju vyžmýkame a pridáme k cibuli a cesnaku. Okoreníme, ochutíme kôprom a dusíme asi 3 minúty, ak máme radi mäkšiu, tak dlhšie. Pridáme kyslú smotanu, necháme prevrieť, prebytočnú tekutinu necháme odpariť a podávame s vajíčkom na tvrdo, s maslovými zemiakmi alebo s mäsom.

Polievka z pekinskej kapusty

POLIEVKA Z ČÍNSKEJ KAPUSTY (recept tu)

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár