ŽIVÁNSKA

Ak neviete, čo variť alebo ste kdesi na lyžovačke na chate, môžete siahnuť po tejto klasike. Jedlo „z jedneho hrnca“, ktoré si namixujete podľa svojej chuti asi nikdy neomrzí. Nezaberie pol dňa prípravy a dá sa urobiť i vo fitness verzii s kuracím mäsom bez slaninky 🙂 (ale ono to s tou slaninkou tak fajnovo chutí..!) dscf0934

Potrebujeme:

(množstvo podľa počtu osôb)

zemiaky

cibuľu

slaninku

bravčové (alebo iné) mäso

soľ

korenie

môžete pridať i papriku, paradajky, či cesnak

dscf0925

Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, pripravíme si i cibuľu, kocky slaninky a kúsky mäsa. Všetko striedavo napichujeme na ražeň, prípadne špajlu, posolíme a okoreníme. Ak nemáme ani jedno z toho, z alobalu len jednoducho vytvoríme balíček a všetko doň zabalíme, pre istotu použijeme viac vrstiev alobalu. Ražne obalíme alobalom a vložíme ich do rozpálenej pahreby, prípadne do rozohriatej rúry. Pečieme asi 20-30 minút, prípadne viac, ak pečieme v rúre. Potom balíčky vyberieme, rozbalíme a vychutnávame 🙂 Ak pečieme v rúre, môžeme balíčky rozbaliť a zemiaky nechať ešte „pripiecť“.

dscf0929
dscf0931

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár